Stigende interesse for at gå på Grindsted Landbrugsskole

Grindsted Landbrugsskole vil gerne have flere unge mennesker til at vælge en uddannelse inden for landbruget, så det var helt perfekt, at de i sidste weekend havde 30% flere besøgende end året før til åbent hus.

Pressemeddelelse:

325 gæster, hvoraf de 107 var potentielt kommende elever, var forbi Grindsted Landbrugsskole og TronsøSkolen til åbent hus for at blive klogere på, om det er her, de skal fortsætte deres vej gennem uddannelsessystemet.

Det er 30% flere end til sidste års åbent hus, og det vækker glæde hos forstander på Grindsted Landbrugsskole Lene Søholt Jacobsen. Hun vil nemlig gerne have endnu flere til at vælge landbrugsuddannelsen.

”Vi vil gerne slå et slag for, at man vælger en landbrugsuddannelse, fordi der er så mange muligheder, og fordi man både skal kunne bruge hovedet og hænderne,” siger hun og påpeger, at det ikke kun gælder på Grindsted Landbrugsskole.

”Det er vigtigt at få skabt en større interesse for landbrugsfaget, for det er et fantastisk erhverv, hvor der er masser af specialer at vælge mellem, og der er masser af forskellige former for produktioner,” siger hun og fremhæver det nuværende fokus på niche-produktioner, som man blandt andet ser hos de mange producenter, der satser på økologi.

Eleverne solgte varen

Til Grindsted Landbrugsskole og TronsøSkolens åbent hus var knap halvdelen af de 107 potentielt kommende elever kommet for at høre mere om landbrugsuddannelserne. Det fik de lov til at høre direkte fra de nuværende elever, der viste rundt på skolen og fortalte om deres hverdag, inden gæsterne selv kunne gå rundt og høre om de mange muligheder på de to skoler.

At det er skolens elever, der fortæller om uddannelsen, er en vigtig del af oplevelsen for de besøgende til åbent hus-arrangementet. Det giver dem et endnu bedre billede af landbrugsskolen, for eleverne er de bedste til at fortælle om det sociale liv og hverdagen på kostskolen, hvor landbrugseleverne bor.

”Det, der afgør de unges uddannelsesvalg, er ikke kun, hvor fagligt kompetente vi er. Det er også alle de andre ting - for eksempel hvordan vores nuværende elever snakker om skolen,” siger Lene Søholt Jacobsen.

Og det gør de heldigvis godt. I hvert fald det meste af tiden.

”De fleste er stolte af at gå på Grindsted Landbrugsskole, så det går helt af sig selv, når de først træder ind i den her sælger-rolle. Det er vigtig for os, at vores rundvisere har givet et godt indtryk og taget godt imod gæsterne, og til det var de nogle rigtig gode ambassadører,” lyder det stolt fra forstanderen.

Yderligere information:

Lene Søholt Jacobsen, forstander på Grindsted Landbrugsskole – tlf: 40 19 47 63, mail: lsj@grindls.dk