Flere elever kræver to nye lærere på Grindsted Landbrugsskole

Pressemeddelelse

Flere elever kræver to nye lærere på Grindsted Landbrugsskole

Grindsted Landbrugsskole oplever øget elevtilgang til det kommende forløb, og de har derfor ansat to nye lærere.

Forstander på Grindsted Landbrugsskole Lene Søholt Jacobsen måtte i gang med rekrutteringen, da eleverne på det kommende Grundforløb 2 blev ved med at strømme til.

”Vi glæder os over, at vi har så stort et optag af elever på Grundforløb2 her til foråret, hvilket har betydet, at vi har været ude at ansætte nye folk. Det flotte optag her i 2019 skyldes en øget indsats fra skolens side, hvor vi via små film har fået formidlet, hvorfor landbrugsuddannelsen er interessant, og det er lykkedes at vise de gode fortællinger om livet her på skolen. Vi har også haft fokus på historien om praktiktiden, som er meget værdifuld for både landmænd og elever, det viser vores elevtrivselsundersøgelser også, da praktikken får en meget høj score på tilfredsheden,” fortæller Lene Søholt Jacobsen.

Praktisk erfaring i rygsækken

De to nye lærere på Grindsted Landbrugsskole er Kasper Kvist Jacobsen og Knud Lorentzen. De er begge tæt på det praktiske erhverv samtidig med, at de har teorien i orden.

Kasper Kvist Jacobsen er 25 år gammel og kommer fra Bording nær Ikast. Her bor han med sin familie på en mindre gård med 700 stipladser til slagtesvin og har samdrift på 36 hektar. Kasper Kvist Jacobsen er uddannet agrarøkonom i 2016, hvorefter han blev driftsleder i en frilandsslagtesvineproduktion med en årlig produktion på 16.000 slagtesvin. Hans fagområder bliver svin og økonomi.

Knud Lorentzen er 52 år og fra Varde. Han er tidligere mælkeproducent og driver stadig sit landbrug med planteavl.
”Efter et godt afsluttet kapitel som mælkeproducent er jeg klar til at prøve kræfter som underviser på Grindsted Landbrugsskole. Linket mellem at være aktiv landmand og underviser skal nok give nogle gode synergier,” fortæller Knud Lorentzen. Han er selv uddannet faglært landmand fra Grindsted Landbrugsskole, hvorefter han uddannede sig til landbrugstekniker. Efter endt uddannelse blev det til tre år hos Hornsyld Købmandsgård med foderoptimering, hvorefter han blev selvstændig landmand i 1994.

”Vi ser frem til at samarbejde med Knud Lorentzen og Kasper Kvist Jacobsen. De er to kapaciteter, som i den grad ved hvad der rører sig ude i produktionen, og jeg er sikker på, at de kan lære fra sig. Det er meget positivt, at flere elever vælger at starte i landbrugsuddannelsen, for der bliver hårdt brug for dem, når de bliver færdige,” påpeger Lene Søholt Jacobsen. Skolen har inviteret til Åbent Hus på lørdag d. 19. januar, hvor elever og lærere vil fortælle om livet og de mange muligheder i landbrugsuddannelsen. Alle er velkommen.

Fakta:

Grindsted Landbrugsskole afholder Åbent Hus for alle lør. D. 19.1 kl. 10-13.

Grindsted Landbrugsskole tilbyder flg. uddannelser:

- Faglært landmand
- Ny mesterlære på engelsk,
- Landbrugets lederuddannelser (Produktionsleder).

Yderligere oplysninger kontakt:

Lene Søholt, forstander Grindsted Landbrugsskole. Tel. +45 75 32 07 22